top of page

Massief hout of fineer hout: welke zal ik kiezen?

Wij hebben bij NEW L.OAK twee verschillende hout soorten. Namelijk massief hout en fineer hout. Maar wat zijn nou de verschillen tussen massief en fineer? Die vraag krijgen wij vaak, daarom beantwoorden wij deze in een blog.Massief hout is door en door hout, aan alle kanten zie het hout doorlopen.

Bij Fineer hout is er een plaat van 3mm massief hout geplakt op een stuk mdf of spaanplaat.


Kies je voor massief houten keukenfronten, een tafel of een houten vloer wees je er dan wel van bewust dat je een puur natuurproduct koopt. Hout is gevoelig voor luchtvochtigheid.

Wij adviseren om je luchtvochtigheidspercentage tussen de 45% en de 55% te houden. Dit kan je doen door een luchtvochtigheidsmeter in huis te plaatsen.

Dan is de kans kleiner dat het gaat krimpen, uitzetten of scheuren.


Wat moet je nou doen als je luchtvochtigheid boven de 55% komt? Dit houdt in dat er veel vocht in de lucht zit, dit kan je ook vaak voelen omdat je huis klam aanvoelt en je was in huis slecht droogt, maar hoe zorg je er nou voor dat het vocht uit je huis verdwijnt?

Sluit al je deuren en ramen en zet de verwarming of je open haard aan. Je kunt ook een mobile luchtvochtigheidregulator aanschaffen die automatisch je huis in een goed klimaat houdt.


En wat kun je doen als het percentage onder de 45% daalt? Dit komt veel voor in de winter. Je krijgt dan een droge lucht. Je kan dit merken aan droge lippen en handen.

Om weer vocht in je huis te krijgen kun je bakjes water neerzetten. Je kan ook jouw was ophangen in de ruimte van de keuken.


Een natuurproduct is prachtig en gewild maar het heeft ook zo zijn nadelen. Wees bewust van dit feit en neem dit dan ook mee in de keuze voor massief of fineer keukenfronten.


Ook je keuken een NEW L.OAK geven?


NEW L.OAK is al een aantal jaar de specialist in keukenfronten. Dagelijks helpen wij klanten om meer natuur terug te brengen in hun keuken.


Wil jij ook een keukenfront van fineer hout of massief hout? Bekijk hier ons assortiment en doe je bestelling.Je krijgt bij massieve keukenfronten een luchtvochtigheidsmeter cadeau.128 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page