top of page

Greeploze keuken of keuken met een greep?

Kies jij voor een greeploze keuken of een keuken met een greep? Een greeploze keuken geeft een strakke uitstraling. Het beeld wordt niet doorbroken vanwege grepen, alleen waar moet je rekening mee houden bij een greeploze keuken?


Bedenk dat je bij een greeploze keuken toch iets van een grip of een handeling nodig hebt om een deur of lade te kunnen openen. Het gaat niet vanzelf.

Je kan een keuze maken om een greeplijst boven je keukenfronten te plaatsen. Dan zijn de deuren strak en jou greep ligt dan achter het front.
Je kunt ook kiezen om een push to open systeem te monteren. Op het moment dat je op het front drukt ontgrendeld het systeem en komt de deur of lade naar voren zodat je het kunt openen.


Ook een idee: een freezing in een front te laten frezen. Dan open je de lade of deur door je vingers in de gleuf van het frontje te leggen. Zie hieronder een afbeelding van een freezing in een front.


Wij van NEW L.OAK kunnen alleen een freezing maken in de massieve houten collectie.

Omdat fineer geen door en door hout is maar een dun laagje op mdf gelijmd. Op het moment dat wij een gleuf erin gaan frezen dan komt het mdf in het zicht. Bij massief hout is dit niet het geval omdat het paneel geheel hout is.


Het nadeel van een greeploze keuken is dat je geregeld aan je keukenfronten zit.

Op je handen heb je vaak zuren, vetten en vuil zitten, ook tijdens het koken komt er vuil op de fronten. Dit kan de verf, olie of lak op den duur aantasten.


Hou je niet van poetsen, geen probleem neem dan een greep. Er is genoeg keuze in onze collectie


62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page