top of page

Klachten/garantie

Niet tevreden met jouw product? Wij gaan het voor je oplossen!

Garantie

1.Wij geven drie jaar garantie op onze gefineerde fronten, passtukken, eiland- en zijpanelen en plinten.

 

2. Wij geven geen garantie op massieve fronten, massieve passtukken, massieve eiland- en zijpanelen en massieve plinten. Hout is een natuurproduct en onderhevig aan luchtvochtigheid. Het advies is om de luchtvochtigheid in huis 45 tot 55% te houden. Omdat wij geen invloed hebben op de luchtvochtigheid in de ruimte waar de keukenfronten zijn/worden geplaatst, kunnen wij geen garantie geven. Als de fronten gaan uitzetten of er ontstaan kieren dan is dat in de regel het gevolg van een te hoge of een te lage luchtvochtigheid.

 

3. Wij geven 1 jaar garantie op onze grepen.


Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We zouden het daarom fijn vinden als je jouw klacht eerst bij ons kenbaar maakt door te mailen naar klachten@newloakfronten.nl.

Graag ontvangen wij het ordernummer een omschrijving van de klacht en daarbij behorende foto's.

Je krijgt binnen 5 werkdagen een antwoord van ons.

Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om het geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer jouw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om jouw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

bottom of page